Traian Basescu – ultima infatisare de Ziua Nationala a Romaniei (01 decembrie 2014)

Am tinut neaparat sa iti prezint aceste fotografii intrucat surprind real si frumos atmosfera de la parada de Ziua Nationala a Romaniei. Desi a nins si a fost frig, mai bine de 3000 de oameni au asistat la parada, trupele au defilat ca si cum era soare…pana si Basescu a refuzat sa ia in seama vremea, stand fara umbrela in bataia zapezii. 🙂

Discursul preşedintelui Traian Băsescu, rostit cu ochii in lacrimia ultima receptie, de Ziua Nationala pe care acesta a gădzduit-o la Palatul Cotroceni:

Nu am fi trăit niciodată acest moment fără existenţa unor bărbaţi de stat vizionari. 1 Decembrie 1918 e punctul de referinţă al reunirii tuturor românilor în acelaşi stat. Istoria ne arată că putem răzbi numai cu solidaritate şi coeziune, prin definirea coerentă a interesului naţional.

România şi poporul său au darul de a renaşte în momente-cheie, pentru a răsturna perspectivele cele mai întunecate. Generaţia actuală nu are decât de învăţat de la acele momente. Şi pe 16 noiembrie, românii au avut voinţa mai puternică decât politicienii şi televiziunile.

ziua-nationala-1 decembrie-traian-basescu-klaus-iohannis-fotograf-iulian-sima (15) ©Foto Iulian Sima

În fine, iar şi iar, nu obosesc să spun că nu putem să trecem prin furtuna schimbărilor lumii contemporane dacă nu redescoperim dorinţa de libertate, demnitatea, mândria, coeziunea poporului român. Românii vor stat de drept, sănătate, educaţie, autostrăzi. Politicienii care nu vor înţelege asta vor fi spulberaţi.

10497020_819075848148571_1696020725678822609_o ©Foto Iulian Sima

Felicit autorităţile şi cetăţenii Republicii Moldova pentru succesul alegerilor de ieri care au dat o nouă majoritate proeuropeană.  Le adresez românilor din ţară, dar şi celor de pretutindeni, felicitări şi urări de sănătate şi prosperitate. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România! (sursa: Adevarul)

ziua-nationala-1 decembrie-traian-basescu-klaus-iohannis-fotograf-iulian-sima (11) Printesa Lia impartind calendare oamenilor prezenti la parada
ziua-nationala-1 decembrie-traian-basescu-klaus-iohannis-fotograf-iulian-sima (20) Printesa Lia si Printul Paul
ziua-nationala-1 decembrie-traian-basescu-klaus-iohannis-fotograf-iulian-sima (10)
 
ziua-nationala-1 decembrie-traian-basescu-klaus-iohannis-fotograf-iulian-sima (7)
ziua-nationala-1 decembrie-traian-basescu-klaus-iohannis-fotograf-iulian-sima (9)
ziua-nationala-1 decembrie-traian-basescu-klaus-iohannis-fotograf-iulian-sima (19)
ziua-nationala-1 decembrie-traian-basescu-klaus-iohannis-fotograf-iulian-sima (13)
ziua-nationala-1 decembrie-traian-basescu-klaus-iohannis-fotograf-iulian-sima (14)
ziua-nationala-1 decembrie-traian-basescu-klaus-iohannis-fotograf-iulian-sima (18)

Fotografiile sunt realizate de catre Iulian Sima.

Te invit pe pagina sa pentru a vedea intreg albumul de fotografii de la parada de 01 decembrie 2014

2 thoughts on “Traian Basescu – ultima infatisare de Ziua Nationala a Romaniei (01 decembrie 2014)

  1. Superbe pozele, facute cu multa inspiratie, e foarte talentat Iulian. De ieri m-am uitat pe poze si chiar mi-au placut, nu prea am vazut poze surprinse atat de bine si ieri au postat mai multi fotografi poze de la parada militara.

Leave a Reply