Sarbatoarea Sanzienelor | Machiaj solar (galben si verde)

Noi, romanii, avem multe sarbatori si traditii frumoase pe care ar fi pacat sa le lasam sa se piarda. Pe 24 iunie si in noaptea de inainte sarbatorim Sanzienele, zane bune care vegheaza asupra bunastarii naturii si a oamenilor.

machiaj-profesional-zi-sanziene-oana-stan-iulian-sima (6)

Dacă ar fi să ne luăm după legende, acestea spun că sânzienele sunt nişte fiinţe foarte frumoase care trăiesc pe câmpii sau în păduri. Acestea se prind în horă şi conferă florilor sau buruienilor întrebuinţări deosebite. Plantele devin de leac, care să ajute oamenii să amelioreze sau să vindece toate bolile. (sursa)

machiaj-profesional-zi-sanziene-oana-stan-iulian-sima (5)

credit foto: Iulian Sima

Noaptea, Zânele zboară prin aer sau umblă pe pământ, cânta şi împart rod holdelor, femeilor căsătorite şi contribuie la înmulţirea animalelor şi a păsărilor. Iar dacă toate acestea nu sunt de ajuns, Sânzienele tămăduiesc bolnavii şi apăra semănaturile de grindină. (sursa)

În schimb, dacă oamenii nu le sărbătoresc cum se cuvine, ele se supără şi devin asemenea zânelor rele cunoscute în popor drept iele sau rusalii. (sursa)

machiaj-profesional-zi-sanziene-oana-stan-iulian-sima (3)

machiaj-profesional-zi-sanziene-oana-stan-iulian-sima (2) Tot cu aceasta ocazie se alege Drăgaica. Aceasta este aleasa dintr-un grup de şapte fete. Aleasa trebuie să fie cea mai cuminte, cea mai frumoasă, dar şi cu cea mai bună inima dintre toate. După ce fata este aleasă, aceasta este împodobită cu spice de grâu în timp ce restul tinerelor se îmbraca în alb. Mai apoi, alaiul porneşte prin sat. La rascruri de drumuri fetele fac o horă şi încep să cânte voioase. (sursa)

machiaj-profesional-zi-sanziene-oana-stan-iulian-sima (4)

credit foto: Iulian Sima

Machiajul din fotografii l-am realizat acum ceva mai multa vreme, tot asa in plina vara. Mi-a placut foarte mult combinatia de galben cu verde si pliul ochilor conturat cu nuanta rece de maro. Desi culorile sunt puternice, machiajul am vrut sa il pastrez destul de diafan asa ca rujul este aproape de culoarea naturala a buzelor, eyelinerul folosit este maro in loc de negru, fata nu am conturat-o excesiv si nici sprancenele, iar gene false nu am aplicat.  Easy peasy! 🙂

Daca vrei sa stii ce produse am folosit pentru acest machiaj, lasa-mi un comment si pot face un exercitiu de memorie. 🙂 Fardurile folosite insa, stiu sigur ca sunt cele din trusa de 120 de culori care aplicate cu rabdare si cu primer, pot arata foarte bine si se si omogenizeaza foarte usor.

 Care este culoarea ta preferata vara si cum o porti in machiaj si in vestimentatia ta?  

Pentru a fi la curent cu fiecare articol nou de pe site, ma poti urmari pe oricare dintre aplicatiile de socializare : Pinterest | Instagram | Facebook  | Youtube | Bloglovin

Leave a Reply