Review: Benzi protectoare pentru machiaj – Shadow Shields vs. Silcopad

In incercarea de a ne eficientiza cat mai mult rutina de machiaj, apelam la diverse trucuri. Unul dintre ele, benzile protectoare pentru machiaj, ne ajuta atunci cand pur si simplu vrem sa nu ne mai doara capul de cum aplicam fardul, cade pe langa  sau nu, sau cand avem nevoie de un extra ajutor pentru a ne trasa forma machiajului.

De ceva timp ma ajut uneori de benzi protectoare pentru machiaj (le-am achizitionat anul trecut de Black Friday de aici).  Cand le folosesc? De obicei cand e vorba de un machiaj cu culori intense sau cu mult sclipici si nu vreau sa imi mai bat capul sa curat zona de sub ochi.  Pentru ca m-am obisnuit sa lucrez ingrijit si sa imi formez fara sablon forma machiajului, apelez la ele mai mult cand imi aduc aminte.

benzi-protectoare-machiaj-shadow-shields-silcopad-oana-stan-iulian-sima (3)

De multe ori incep cu machiajul ochilor si continuu cu cel al fetei asa ca dificil nu imi este sa curat de sub ochi daca pica fard sau sclipici pe acolo. Daca insa incep cu machiajul fetei (foarte rar), prefer sa le folosesc intotdeauna indiferent de cat de bune sunt fardurile cu care lucrez. Nu ma incanta deloc ideea de a relua un machiaj sau de a reface vreo zona din cauza unei greseli, asa ca prefer sa fiu precauta.

Shadow Shields

Folosindu-le de ceva vreme m-am convins ca Shadow Shields pot fi extrem de versatile, pacat insa ca sunt de unica folosinta si desi nu au pret ridicat daca foloseste multe ajungi sa le resimti in bugetul de machiaj. 🙂

benzi-protectoare-machiaj-shadow-shields-silcopad-oana-stan-iulian-sima (5)

Cum le poti folosi:

  • pentru a defini forma machiajului in coltul extern al ochiului (machiaj arabesc, machiaj fantezie etc)
  • pentru a trasa linii grafice de tus
  • pentru a prinde surplusul de sclipici, pigment, fard sau chiar de rimel pe genele inferioare
  • pentru a trasa un contur perfect al buzelor cu ruj sau creion prin aplicarea benzilor in colturile gurii
  • pentru a crea diverse forme din fard, pigment etc pentru un machiaj creativ

benzi-protectoare-machiaj-shadow-shields-silcopad-oana-stan-iulian-sima (6)

Mi se par concepute inteligent aceste benzi – materialul este unul care retine f bine atat fardul cat si particulele mai mari precum cele de sclipici. Pe spate, folia protectoare nu este de-a-ntregul, ci impartita in mai multe segmente astfel inca poti dezlipi doar zonele care te ajuta pentru machiajul pe care vrei sa il realizezi. Faci si o economie in felul asta pentru ca poti refolosi o banda pentru mai multe zone pentru o singura persoana.

benzi-protectoare-machiaj-shadow-shields-silcopad-oana-stan-iulian-sima (4)

Silcopad

Marele avantaj al acestora este ca sunt reutilizabile, si desi sunt mai scumpe decat Shadow Shields  chiar ajungi sa le folosesti de pana la 100 de ori. Odata folosite, se spala usor cu apa si sapun si cel mai bine e sa se usuce natural si sa folosesti fie un recipient special pentru ele sau ambalajul original. Recunosc, de multe ori am uitat sa le spal la timp de cateva ori si asta le poate afecta proprietatea de a fi autoadezive.

benzi-protectoare-machiaj-shadow-shields-silcopad-oana-stan-iulian-sima (1)

Fata de Shadow Shield acestea nu lasa o linie la fel de crisp, insa cred ca e mai bine asa pentru ca uneori vrei ca machiajul sa aibe in coltul extern o terminatie mai estompata.

benzi-protectoare-machiaj-shadow-shields-silcopad-oana-stan-iulian-sima (2)

Sunt mai mari decat Shadow Shields acoperind o mai mare parte din zona ochilor ceea ce permite si mai multe libertate de miscare (dupa cum vei vedea si in videoclipul de mai jos). La fel ca si Shadow Shields, nu va deranja machiajul fetei daca le vei aplica peste acesta. Pentru o mai buna aderenta ti-as recomanda sa le aplici inainte de a aplica pudra. 

De unde le poti cumpara, ce pret au si alte detalii le vei gasi structurate in tabelul de mai jos.

Shadow Shields

Silcopad

      pret: 35 ron       pret: 65 ron
     contine 30 bucati benzi adezive (bumbacel)      contine 2 benzi din silicon
     aplicare gen abtibild      autoadezive
      forma de semiluna      forma de barca (mai mare decat Shadow S.)
      de unica folosinta      reutilizabile (100 ori)
      prezentare video: aici      prezentare video: aici
      disponibilitate: aici      disponibilitate: aici

Tu cum obisnuiesti sa aplici machiajul? Incepi cu machiajul fetei sau cu machiajul ochilor?

Pe curand! 🙂

4 thoughts on “Review: Benzi protectoare pentru machiaj – Shadow Shields vs. Silcopad

  1. Incep cu machiajul ochilor in general. Doar daca imi fac doar tus la ochi si o culoare deschisa, atunci incep cu tenul.. Oricum, mie mi se par foarte folositoare, mai ales daca esti la inceput! 🙂

    1. Intr-adevar, daca esti la inceput sunt de mare ajutor, insa ideal e sa nu depinzi de ele pentru o linie dreapta de tus sau un contur perfect al buzelor. Sunt bune de tinut in chit, just in case. 🙂

Leave a Reply