Protectie solara eficienta cu ajutorul telefonului tau

Soarele ne dezmiarda si ne binedispune, dar ne si imbatraneste pielea daca nu stim sa ne protejam de el. Protectia solara este lait motivul discutiilor actuale despre ingrijirea pielii, si bine ca asa e pentru ca, fie vara fie iarna, ne ajuta sa o includem in rutina de ingrijire. Vara insa e nevoie de ceva mai multa protectie solara, mai ales daca esti amatoare de bronz.  De produse nu ducem lipsa; atat famaciile cat si (hiper)marketurile iti pun la dispozitie zeci de produse dintre care poti alege in functie de marca, textura, ingrediente, efecte benefice, miros etc. 

Asadar produsele pentru protectie solara le avem, dar asta nu e suficient, trebuie sa stii si cum sa le aplici eficient pentru ca e foarte posibil ca urmarile negative sa nu le vezi imediat dupa o zi de plaja ci de-a lungul timpului cu cate-un rid ici colo.

In ajutorul tau vine acum tehnologia. Telefonul tau nu e numit smart phone degeaba. Exista aplicatii pe care ti le poti instala pe telefon si cu ajutorul lor sa controlezi mult mai usor modul in care te expui la soare si in care iti protejezi pielea de radiatiile UV.

Perfect Tan For Summer

$0.99
Size: 0.3 MB
Language: English
Seller: Portable Databases
© 2010 Portable Databases

aplicatii-telefon-protectie-solara-bronzat-perfect-tan

O aplicatie care te ajuta sa iti monitorizezi sesiunile de expunere la soare sau chiar si la solar. Functioneaza ca un timer, dar iti poti adauga si notite scurte si fotografii la fiecare sesiune de expunere la soare. Este destul de basic, de asta nu costa nici foarte mult. Exista si o versiune gratuita disponibila aici.

Solarize: Sun Tanning Timer

$0.00
Size: 5.8 MB
Language: English
Seller: Tabero

Solarize

O aplicatie disponibila doar pentru Android foarte utila si usor de folosit. Iti determina tipul de piele conform scalei oficiale Fitzpatrick, iar impreuna cu valoarea FPS-ului cremei tale aplicatia iti calculeaza timpul ideal de expunere la soare. Timer-ul este mai inteligent decat la aplicatia de mai sus, Perfect Tan, pentru ca iti permite sa pui pauza daca de exemplu intri in apa sa mai inoti putin. De asemenea, cronometrul functioneaza pe fundal chiar si atunci cand asculti muzica sau te joci pe telefon, iar cand timpul expira esti anuntat printr-un sunet de alerta.

 

World UV

$0.00
Size: 15.6 MB
Language: English
Developer: Developers Republic Limited
© British Association of Dermatologists
aplicatii-telefon-protectie-solara-bronzat-WORLD-UV

Disponibila gratuit atat pentru Android cat si pentru iOS, World UV te ajuta sa iti determini fototipul (tipul de piele si reactia sa la soare), care este nivelul de radiatii UV al zilei respective si de cata protectie solara ai nevoie in functie de elementele deja identificate. Un dezavantaj ar fi acela ca iti arata doar valoarea maxima de radiatii UV din acea zi si nu modul cum oscileaza de-a lungul zilei. Chiar si asa, mi se pare o aplicatie usor de folosit zilnic, in orice anotimp, daca vrei sa fii foarte riguroasa cu protectia solara zilnica a tenului si pielii tale.

 

Wolfram Sun Exposure App

$0.99
Size: 14.0 MB
Language: English
Seller: Wolfram Group LLC
© 2014, Wolfram Alpha, LLC.

whenever-i-try-a-new-mascara_o_788658

Aplicatia este disponibila pentru iOS si iti ofera urmatoarele beneficii: prognoza UV pentru locatia ta (pentru ziua respectiva sau pe 5 zile), cat poti sta la soare in functie de FPS folosit si de tipul de piele, prognoza meteo (inclusiv cand rasare/ apune soarele).

 

Sun Shield

$0.99
Size: 11.0 MB
Language: English
Seller: Spot On Solutions, LLC
© 2012 Spot On Solutions, LLC

1079b23c264ed6657a80ef7d4ae721b5

O aplicatie similara cu Wolfram Sun Exposure, valabila insa si pentru Android si pentru iOS.

 

Skin Deep

$0.00
Size: 16.2 MB
Languages: English, Japanese
Seller: Environmental Working Group
© 2013

aplicatii-telefon-protectie-solara-bronzat-skin-deep-ewg

Aplicatia poate fi descarcata atat pentru Android cat si pentru iOS si iti permite sa verifici ingredientele cremei tale de plaja. Aplicatia este conceputa pentru produsele si dupa standardele FDA americane asa ca produse romanesti precum Gerovital nu le vei gasi detaliate. Chiar si asa, sunt multe produse de ingrijire solara care acum sunt disponibile si la noi, asa ca mi se pare utila aplicatia. O poti folosi nu doar pentru cremele tale de plaja, ci si pentru a afla in general care e compozitia produselor cosmetice de ingrijire pe care ti le aplici pe ten si piele.

Tu ce fel de turist esti la mare – te balacesti in apa sau in razele soarelui? 🙂

Pentru a fi la curent cu fiecare articol nou de pe site, ma poti urmari pe oricare dintre aplicatiile de socializare : Pinterest | Instagram | Facebook  | Youtube | Bloglovin

 

2 thoughts on “Protectie solara eficienta cu ajutorul telefonului tau

Leave a Reply