Piatra de alaun, deodorantul natural perfect

Ador senzatia de curat si mirosurile placute, dar detest deodorantele si urmele pe care le lasa pe piele si pe haine. Vara trecuta insa am descoperit piata de alaun, un deodorant mineral foarte eficient.

L-am achizitionat de la Elemental la un pret mai mult decat convenabil, 19,50 ron. Este piatra de alaun pura, din natura, doar slefuita si montata intr-un recipient de plastic. Desi are termen de valabilitate de 6 luni, conform etichetei, cred ca este doar o formalitate dictata de lege.

Alaunul este solubil in apa, astfel ca aplicarea sa presupune umezirea pielii sau a pietrei, insistandu-se apoi in zona respectiva in 5-6 rotiri (sau mai multe).  Tine o vesnicie, consumandu-se foarte putin la fiecare folosire.

Piatra de alaun_deodorant natural_oana stan

L-am incercat si vara si iarna. Chiar protejeaza impotriva mirosurilor neplacuta, insa in situatii extreme poate ceda. Poti sa-l tii cu tine si sa-l reaplici in timpul zile. Umezesti piatra cu putina apa termala si masezi subsuorile.  Eu insa, de teama de a nu-mi scapa de sub control situatia mirosurilor, il mai ajutam folosind si un deodorant spray.

Deodorantul mineral de alaun NU blocheaza si transpiratia, ci doar mirosul neplacut. Un efect benefic zic eu, pentru ca transpiratia are rolul de a elimina toxinele. 

Ce proprietati si avantaje mai are alaunul:

  • proprietati hemostatice, oprind sangerarile minore. De exemplu, creioanele stiptice folosite pentru a calma iritatiile/taieturile cauzate de lama de ras.
  • este antibacterian, putand fi folosit chiar si pe cosuri (oprind inflamarea lor si uscandu-le)
  • efect calmant asupra pielii
  • efect astringent
  • foarte ieftin si se consuma greu (un recipient iti poate ajunge chiar si un an)
  • nu lasa pete pe haine
  • calmeaza zonele epilate
  • tolerat de pielea sensibila
  • inodor

Piatra de alaun_deodorant natural_oana stan

 Daca te gandesti sa-l incerci, citeste cu atentie eticheta produsul. Exista pe piata si varianta sintetica, nu la fel de eficienta.

Per total, eu nu vad decat avantaje la a trece la un astfel de deodorant mineral. Documentandu-ma mai in detaliu despre alaun, am observat ca destul de multe persoane aveau dureri in zona subratului sau noduli, acestea disparand odata cu inlocuirea deodorantului chimic cu cel mineral. Interesant, zic eu! 🙂

Pe curand!

Leave a Reply