Idei de Ziua Indragostitilor: Pasarela Dorintelor (Parcul Natural Comana)

Imi place sa cred ca februarie este luna iubirii. Nu sarbatoresc neaparat Valentine’s Day, ci o consider mai degraba un reminder ca in aceasta luna sa rezerv mai mult timp si atentie „noua”. De Valentine’s Day totul e aglomerat (restaurante, baruri, evenimente), oamenii alearga disperati dupa cadouri, comerciantii profita de ocazie si cresc preturile, asa ca nu e mai frumos sa fie Ziua indragostitilor in fiecare zi sau oricand vrei tu?!

Eu asa vad Ziua indragostitilor, fie ca e vorba de VD sau de Dragobete. Nu-ti bate capul sa faci speciala o singura zi, care poate pica fix in cel mai slab moment al bioritmului tau, ci alege ca, din cand in cand, sa faceti ceva deosebit impreuna, de la a va rezerva o zi de relaxare doar pentru voi la a merge in drumetii la etc.

Pasajul Dorintelor_Parcul Comana_Oana Stan_Iulian Sima

Ca tot am pomenit de drumetii, o idee ti-o voi prezenta eu chiar aici, Parcul Natural Comana. Este un fel de a doua Delta in Romania, iar aici te poti bucura de sute de hectare de padure si iarba verde, atractiile principale fiind: Balta Comana (casa a 141 de specii de pasari, 13 de pesti, 31 de mamifere etc),  Manastirea Comana (construita pornind de la o manastire ctitorita initial de Vlad Tepes) si Rezervatiile stiintifice de bujori si ghimpi.

Chiar si acum, iarna,  sunt destule atractii – linistea placuta a naturii, plimbari cu sania, au si cativa caluti pe care ii poti admira si poate chiar si calari (mai jos ii ai pe Dan si Elodia) :), crama cu vinuri, Casa Comana, casa memoriala Gellu Naum, restaurante cu specific romanesc (unde poti manca pe saturate si te poti si caza pentru o noapte- doua), Pasarela Dorintelor si … Vlad Tepes isi mai face si el aparitia din cand in cand pe acolo. 🙂

Pasajul Dorintelor_Parcul Comana_Oana Stan_Iulian Sima Iapa Elodia
Pasajul Dorintelor_Parcul Comana_Oana Stan_Iulian Sima Calutul Dan

Ziceam ceva de Pasarela Dorintelor..stii tu ca in marile capitale indragostii si-au format obiceiul de a agata lacate de poduri/pasaje?! Nu stiu de un astfel de loc in Bucuresti, dar la Comana ai Pasarela Dorintelor, unde nu putini indragostiti au lasat un lacat drept simbol al iubirii lor. Desi inca putine lacate, cam vreo 80-90, e un loc care inspira la romantism si cu siguranta va va ramane in minte ca o experienta placuta.

Pasajul Dorintelor_Parcul Comana_Oana Stan_Iulian Sima

Asa ca daca vrei sa faci din Ziua Indragostatilor o experienta memorabila, ia-ti iubitul/iubita de mana, relaxati-va pe drumul pana la Comana, mergeti pe Pasarela Dorintelor, spuneti-va “Te iubesc!”, ferecati lacatul si aruncati cheia in lac pentru ca dragostea voastra sa fie eterna. Aproape ca-n basme, nu?! 🙂

Pasajul Dorintelor_Parcul Comana_Oana Stan_Iulian Sima

Pasajul Dorintelor_Parcul Comana_Oana Stan_Iulian Sima

Pasajul Dorintelor_Parcul Comana_Oana Stan_Iulian Sima

Pasajul Dorintelor_Parcul Comana_Oana Stan_Iulian Sima

Iubiti-va mult! 🙂

Leave a Reply