Idei pentru depozitarea machiajelor: dulap IKEA

Adun si tot machiaje si mi-e tot mai greu sa le depozitez eficient… Asa ca, in cautarea unor solutii de depozitare care sa nu necesite investitii prea mari sau schimbari radicale de decor, o sa iti prezint in acest articol una dintre solutiile mele pentru depozitarea machiajelor/cosmeticelor.

Pe cel mic din imagine il cheama Helmer si este un dulap din otel pe care il gasesti la IKEA. Este disponibil in 3 culori, alb, rosu si gri. Eu mi-am ales varianta alba, iar asta pentru ca nu am vrut sa contrasteze puternic cu alte obiecte din camera.

helmer ikea Este compus din 6 sertare destul de spatioase, iar fiecare sertar are un suport pentru eticheta ca sa iti notezi ce ai unde ai.  Are roti asa ca oricat de plin ar fi e usor de mutat prin camera. Avand roti si sertarele fiind din otel, incovenientul este ca atunci cand vrei sa deschizi un sertar dulapul fuge cu totul daca nu-l tii, de asta evit sa pun pe el lucruri care se pot sparge usor.

Helmer ikea 1

Mi-au incaput destul de multe machiaje in el. Am ales sa depozitez in dulap toate machiajele pe care nu le folosesc frecvent si sa imi las pe birou doar strictul necesar.

makeup storage-depozitare machiaje-oana stan (12)

Te intrebi oare cat mi-a luat sa il montez? :) Recunosc am avut ajutoare. Este ambalat foarte compact, iar intreg pachetul are cam 12 kg asa ca daca nu ai masina nu este imposibil de carat cu ratb-ul/metroul. De instalat este destul de usor, depinde insa de dibacia fiecaruia. 🙂

makeup storage-depozitare machiaje-oana stan (2)

makeup storage-depozitare machiaje-oana stan (11)

Cred ca impreuna (eu mai mult facand poze cu telefonul, el lucrand 🙂 ne-a luat in jur de 30-40 de min. Cel mai mult mi-au placut sertarele – se formau din foi plate care aveau decupate linii punctate unde indoiai si formai sertarului. Fiind un dulap asa simplu, a fost mai degraba ca un puzzle 3d, foarte relaxant de realizat. 🙂

makeup storage-depozitare machiaje-oana stan (9)

Cam aceasta este forma finala a dulapului. Il am deja de 2-3 luni si pana acum rezista cu stoicism (imbinarile sunt inca zdravene). Un alt avantaj este ca desi este alb se curata f usor de urme de machiaj si am avut grija sa-l testez la tus negru waterproof, fond de ten, fard crema si garantez ca nu ramane patat. 

makeup storage-depozitare machiaje-oana stan (10)

makeup storage-depozitare machiaje-oana stan (15)

Per total, mi se pare o solutie buna pentru depozitarea cosmeticelor. Este mic, usor de manevrat, usor de incadrat in designul unei camere, incapator si la un pret bun.

Pe lista mea cu produse de achizitionat de la IKEA mai am unul singur, un scaun numa’ bun pentru spatele meu atunci cand machiez. Este inalt, avantaj pentru mine, si surprinzator de comod, avantaj pentru persoana machiata. 🙂

ingolf ikea

Daca ai si tu propuneri de depozitare a machiajelor, impartaseste-le cu noi in comentariile de mai jos. 🙂

Pentru a fi la curent cu fiecare articol nou de pe site, ma poti urmari pe oricare dintre aplicatiile de socializare : Pinterest | Instagram | Facebook  | Youtube | Bloglovin

Leave a Reply