Halloween make-up: Misterul Vaduvei negre

Vera Renczi, femeia a carei amintire ramane vie datorita cruzimii cu care de-a lungul vietii sale a ucis zeci de barbati inclusiv pe fiul sau. Afla povestea ei , citind mai departe.

Halloween-makeup-Black-Widow-Vaduva-neagra-Oana-Stan-Iulian-Sima-Vera-Renczi (6)

Asemeni unei vaduve negre, Vera isi transforma fiecare partener in victima, marcand 35 de crime in 15 ani. Aceasta statistica o plaseaza printre cei mai mari criminali români, iar identitatea sa adevarata este inca un mister – nici măcar numele adevărat nu îi este cunoscut, atâta vreme cât în analele criminologiei ea a rămas cunoscută ca Vera Renczi , numele de familie aparținând celui de-al doilea sau soț.

Halloween-makeup-Black-Widow-Vaduva-neagra-Oana-Stan-Iulian-Sima-Vera-Renczi (4)

Halloween-makeup-Black-Widow-Vaduva-neagra-Oana-Stan-Iulian-Sima-Vera-Renczi (5)

Vera avea ambitia absurda de a fi mereu singura si ultima femeie din viata barbatilor ei. Actiona tacticos, otravindu-si inteligent victimele astfel ca nimeni nu o banuia de disparitia misterioasa a acestora.

Halloween-makeup-Black-Widow-Vaduva-neagra-Oana-Stan-Iulian-Sima-Vera-Renczi (3)

Primul sot a murit otravit cu arsenic intr-o singura doza letala pusa in paharul de vin pe care obisnuia sa si-l bea in fiecare seara. “Vaduva neagra” isi tese si mai des sadismul si placerea de a omori cu cel de-al doilea sot pe care l-a otravit lent luni de zile, ultima suflare dandu-si-o cand este inchis fortat in sicriu. 

Halloween-makeup-Black-Widow-Vaduva-neagra-Oana-Stan-Iulian-Sima-Vera-Renczi (14)

Halloween-makeup-Black-Widow-Vaduva-neagra-Oana-Stan-Iulian-Sima-Vera-Renczi (7)

Consumandu-si triumful crimelor anterioare, Vera se muta la Viena unde in mai puțin de 10 ani a adus la conacul său peste 30 de amanți, niciunul dintre aceștia nemaintorcandu-se vreodată.

Halloween-makeup-Black-Widow-Vaduva-neagra-Oana-Stan-Iulian-Sima-Vera-Renczi (9)

Greseala Verei si ceea ce a desconspirat-o a fost ca s-a indragostit – de un bancher sarb casatorit. Sotia acestuia a pornit singura o ancheta in urma careia jocul macabru al “Vaduvei negre” a fost descoperit.

Halloween-makeup-Black-Widow-Vaduva-neagra-Oana-Stan-Iulian-Sima-Vera-Renczi (12)

Jandarmii au controlat casa și mai apoi cripta familiai, iar cu groaza au descoperit în subsolul conacului 35 de sicrie de zinc așezate în cerc. Fiecare sicriu avea o etichetă pe care era notat, elegant, un nume. În mijocul camerei se afla un fotoliu, iar lângă acesta se găsea un sfesnic bisericesc cu o lumânare pe jumătate arsă precum şi o sticlă şi o cupă de şampanie.

Halloween-makeup-Black-Widow-Vaduva-neagra-Oana-Stan-Iulian-Sima-Vera-Renczi (20)

Halloween-makeup-Black-Widow-Vaduva-neagra-Oana-Stan-Iulian-Sima-Vera-Renczi (21)

In cele 35 de sicrie se aflau absolut toți cei care trecuseră prin patul Verei. Mai mult, într-unul dintre sicrie se găsea chiar Lorenzo, fiul în vârstă de numai zece ani pe care aceasta fusese nevoită să îl ucidă pentru că îi aflase teribilul secret. 

Halloween-makeup-Black-Widow-Vaduva-neagra-Oana-Stan-Iulian-Sima-Vera-Renczi (24)

Halloween-makeup-Black-Widow-Vaduva-neagra-Oana-Stan-Iulian-Sima-Vera-Renczi (25)

Deşi fusese condamnată la moarte, medicii şi-au dat seama că suferă de dementă şi au închis-o într-un ospiciu. Aici, a murit în urma unei hemoragii cerebrale, cu puţin înaintea începerii celui de Al Doilea Război Mondial. Cazul său rămâne în istoria criminalisticii sub numele de “cazul Văduvei Negre”.

 Sursele de inspiratie pentru articol: aici si aici

Halloween-makeup-Black-Widow-Vaduva-neagra-Oana-Stan-Iulian-Sima-Vera-Renczi (2)

Machiajul imi apartine, iar pentru paianjenul desenat si pentru fotografii meritul este al lui Foto Iulian Sima. Multumiri si modelelor – nu a fost chiar cea mai usoara sedinta foto 🙂 Fotografiile nu sunt prelucrate masiv, singurele interventii asupra lor fiind minime, de luminozitate si contrast.

Sper ca ti-a placut povestea…curand ne revedem cu un alt personaj de Halloween.

Pe curand! 🙂

 

 

Leave a Reply