Halloween make-up: Samara Morgan inspired make-up (The Ring)

Imi place misterul, dar imaginatia mea prea bogata nu imi permite sa ma uit la filme de groaza. Ultimul film de groaza vazut a fost Saw I si cred ca mi-a ajuns pentru toata viata cat am vazut acolo. Nici filmul The Ring nu l-am vazut, iar mai mult decat ca daca te uiti la o caseta blestemata Samara iese prin televizor  si te omoara nu stiu si, sincer, nici nu sunt curioasa sa stiu mai mult. 🙂 Am fost insa curioasa sa aflu care este mitul de la care a pornit acest film si nu mica mi-a fost surprinderea sa aflu ca inspiratia vine din folclorul japonez.

Samara-the-ring-oana-stan

Exista mai multe versiuni ale legendei lui Okiku, iar cea pe care ti-o voi povesti eu este varianta din folclor, perpetuata prin viu grai, Banchō Sarayashiki.

The-ring-samara-halloween-makeup-oana-stan-iulian-sima (8)

Okiku era frumoasa servitoare a samuraiului Aoyama Tessan. Okiku a refuzat de multe ori avansurile amoroase ale stapanului ei, asa ca el a păcălit-o să creadă că ea a pierdut unul din cele zece vase prețioase Delft ale familiei. O astfel de neglijenta ar fi dus în mod normal la moartea ei. Disperata, Okiku a numărat cele nouă vase de mai multe ori neputand sa inteleaga cum o asemena nenorocire s-ar fi putut intampla… deh! fiecare cu fixatiile sale.

The-ring-samara-halloween-makeup-oana-stan-iulian-sima (4)

Renuntand la cautari, i-a recunoscut lui Aoyama neglijenta sa aparenta. Samuraiul s-a oferit să treaca cu vederea dacă Okiku ar fi devenit în cele din urmă iubita lui, dar ea l-a refuzat din nou. Înfuriat, Aoyama a omorat-o pe Okiku, aruncand-o într-o fântână.

The-ring-samara-halloween-makeup-oana-stan-iulian-sima (1)

Se spune că Okiku s-a intors din viata de apoi, devenind un spirit răzbunător (Onryō). Se arata criminalului ei, număra pana la nouă și apoi scoate un țipăt teribil care reprezenta al zecelea vas lipsă. Unele versiuni ale legendei spun ca acest chin a continuat până cand un exorcist a strigat “zece” cu voce tare la sfârșitul număratorii ei, fantoma lui Okiku abia atunci gasindu-si linistea.

The-ring-samara-halloween-makeup-oana-stan-iulian-sima (2)

Tot in jurul acestui mit s-au tesut si alte povesti – În 1795, fantanile din Japonia au fost infestate cu un vierme care a devenit cunoscut sub numele de “Okiku” (Okiku Muși). Acest vierme, acoperit cu fire subțiri facandu-l să arate ca și cum ar fi fost legat, a fost considerat a fi o reîncarnare a lui Okiku.

The-ring-samara-halloween-makeup-oana-stan-iulian-sima (9)

Tot de legenda lui Okiku este legat si Castelul Himeji care este si in ziua de astazi o atracție turistică populară. Fantana in care Okiku a fost omorata si din care iese noaptea pentru a bantui oamenii este inca pastrata in interiorul castelului. Amatorii de legende cu fantome cred ca Okiku inca bantuie acele tinuturi pe timp de noapte.

The-ring-samara-halloween-makeup-oana-stan-iulian-sima (5)

Revenind si la machiaj, acesta este usor de realizat pentru ca tot ce trebuie sa faci este sa iti albesti fata si sa arati cat mai descompusa – nuantele de fard rosu, mov, maro si negru ajuta, iar ca sange poti folosi un gloss rosu. Este poate singurul look la care parul nespalat este recomandat. 🙂

Fotografiile sunt realizate de Foto Iulian Sima. Procesarea lor a presupus doar ajustari de lumina, intensificarea texturilor si aplicari de filtre preset (sange, ochi tulburi etc) pentru a intensifica aspectul horror. Multumiri si Corneliei pentru rabdare; tot pe ea o mai poti vedea si in rolul lui Caroline, fetita cu ochi de nasturi.

Ne revedem curand cu un alt personaj de Halloween. Bezele! 🙂

Leave a Reply