Frumuseti autohtone : Carmen Galin

“Să nu pierdem nimic din trecut. Cu trecutul se clădeşte viitorul.” (Anatole France)

In vacanta de iarna m-am uitat la destul de multe filme romanesti si n-am putut sa nu remarc ca avem surprinzator de multe actrite frumoase, femei care pana la urma au servit ca model de frumusete pentru mamele si bunicile unora dintre noi. Cu acest gand, sub denumirea “Frumuseti autohtone” voi incepe seria unor articole dedicate  femeilor romance (actrite, cantarete, scriitoare, prezentatoare tv etc) care au inspirat prin stilul si atitudinea lor.

Asadar, sa iti fac cunostinta cu Carmen Galin, asta daca nu o stii deja. 🙂 Carmen este actrita si cantareata, ajunsa in prezent la varsta de 69 de ani.

Cu putin efort, ii poti citi direct pe chip povestea vietii sale. In anii’ 90, Carmen Glina era recunoscuta ca fiind inzestrata cu un talent specific ei, un talent aparte, si considerata o interpreta de teatru si film deosebita.

sebastian-papaiani-carmen-galin-marin-moraru-frumuseti-autohtone
Sursa

De la “Diminetile unui Baiat cuminte” /1966, la “Ilustrate cu Flori de Cîmp” /1974, “Pruncul, Petrolul si Ardelenii “/1981, ” Mere rosii” la “Fram” /1983 si “Campioana “/1990 sunt doar cateva dintre filmele in care a jucat si in care ii poti fi (tele)spectatoare la ingeniozitatea interpretarii sale.

carmen-galin-408768l-poza
Sursa

In 1995, de pe scena “Teatrului National” din Bucuresti,  Carmen Galin s-a retras, din pacate, total din viaţa publica, moment care coincide si cu casatoria sa cu afaceristului Dan Schneider*. Modesta, fara a lasa sa se stie amanunte despre viata privata, aceasta actrita de un talent deosebit, de o sensibilitate si autencitate proprie rolurilor interpretate, se dedică, din umbră, numai acţiunilor umanitare.

*La inceputul anilor ’90, Dan Schneider a fost unul dintre primii romani multimilionari in dolari, fiind unic importator de Coca Cola sau cafea Alvorada.
carmen-galin-frumuseti-autohtone Sursa

Oprindu-ne si la capitolul frumusete, din putinele fotografii disponibile online, stilul de frumusete al lui Carmen pare a fi la fel ca si personalitatea sa, unul modest. Insa nu este modest in sensul de fad, ci in sensul de frumusete naturala si machiaj discret. Forma ovala a fetei, simetria faciala si ochii migdalati sunt elementele care ii potenteaza cel mai mult frumusetea sa naturala.

Insa, frumusetea e o chestiune de gust, iar in ochii mei Carmen este un exemplu de femeie frumoasa de la care femei contemporane cu ea (ma mère, par exemple) 🙂 s-ar fi putut inspira. Si cat tot am mentionat-o pe a mea mama, am tinut sa o aleg pentru primul articol pe Carmen Galin pentru ca mama mea in tinerete arata aproape identic cu Carmen. 🙂 Din pacate nu am cu ce dovedi, va trebui sa ma crezi pe cuvant.

Carmen_Galin_frumuseti-autohtone Sursa

Daca doresti sa o vizionezi un film de-al sau, atunci iti recomand Ilustrate cu flori de camp (1975) pe care il poti accesa de aici.   

Surse articol : 12, 3

Ti se pare interesanta aceasta serie de articole?  Despre cine ai mai fi curioasa sa afli detalii?

Leave a Reply