Cum sa aplici oja fara sa faca bule

Ca tot mi-am decretat aceasta sambata “zi de relaxare”, am profitat de ocazie si mi-am facut manichiura. Toate bune si frumoase, doar ca atunci cand mi s-au uscat unghiile am observat ca la unele oja formase bule. Grrrrr! 🙂

Asa ca m-am informat cam care ar fi trucurile care iti asigura o manichiura perfecta, fara bule de aer sub oja.  Trucurile sunt mai mult decat simple si intuitive, insa din graba, din obisnuinta eu cel putin, uit sa le iau in seama. De acum insa stiu ce am de facut ca de fiecare data sa imi iasa manichiura din prima. 🙂

manichiura-usoara-fara-bule

Truc 1. Oja noua – oja trebuie sa aiba consistenta apropiata de cea initiala, cand era noua. Daca s-a ingrosat o poti dilua cu putina acetona, dar tine cont ca ii va afecta culoarea, rezistenta. Daca e o oja scumpa sau care ti-e draga si nu vrei sa risti sa o strici cu acetona, atunci e ideal sa folosesti un diluant special conceput pentru subtierea ojelor (precum acesta).

Truc 2. Foloseste o baza – un lac aplicat ca baza poate de asemenea ajuta la aplicarea perfecta a ojei. Iti pot recomanda lacul reparator de la Sally Hansen, Nail rehab, pe care l-am folosit la aceasta manichiura.

nail-rehab-sally-hansen

Truc 3. Pregatirea unghiilor – pentru ca oja sa adere pe unghie asa cum trebuie, unghia e bine sa fie uscata. Te poti spala pe maini cu apa si sapun inainte de aplicarea ojei sau poti sterge unghiile cu putina acetona.

Truc 4. Straturi subtiri – indiferent cat de opaca vrei sa fie oja, nu aplica un strat gros din prima, ci straturi subtiri (cu pauze de cel putin 5 min, ca fiecare strat sa se usuce bine).

Truc 5. Aplicare corecta – am mainile destul de tremurande, cu toate astea reusesc cu succes sa ma dau cu oja si la mana dreapta fara sa ma gresesc. 🙂 Ador aplicatoarele plate si rontunjite la varf – acopera o suprafata mare din unghie si varful ajuta la pastrarea formei de U la matricea unghiei. Pentru ca oja sa nu faca bule, ideal e sa aplici oja in miscari lungi si fara sa revii cu aplicatorul.

revista-unica-februarie-2015-oja-essence-sally-hansen (10)

Truc 6. Nu agita oja – eu mereu faceam asta, dar am invatat ca decat sa agiti sticluta, e mai bine sa o plimbi inainte-inapoi pe o suprafata.

Sper sa iti fie de folos aceste trucuri. 🙂 Tu iti faci manichiura singura sau obisnuiesti sa mergi la salon? 

Pentru a fi la curent cu fiecare articol nou de pe site, ma poti urmari pe oricare dintre aplicatiile de socializare : Pinterest | Instagram | Facebook  | Youtube | Bloglovin

 

 

Leave a Reply