Consuma-ti NEfericirea, traieste-ti fericirea!

Hei, tu! Cum ti-ai inceput ziua?

Te-ai trezit greu … sau nu?!

Ti-ai murdarit bluza de pasta de dinti … sau nu?!

Stai intr-un trafic ingrozitor si ai o sedinta urgenta la care trebuie sa ajungi … sau nu?!

Ai toane ca ploua afara si ti-a mai si intrat apa intr-un pantof … sau nu?!

Cutarica a dat check in din Bali pe Facebook si il cam pizmuiesti … sau nu?!

giphy (1)

Si scenariile pot continua in functie de viata fiecaruia dintre noi. Ca alegem sa fim pozitivi sau negativi, sa vedem soarele sau norii de furtuna, tine de spiritul fiecaruia … insa ne putem educa.

Cel mai sanatos mod de a privi viata cred ca este unul echilibrat. E un cuvant pretentios, dar nu obliga la perfectiune, ci doar la acceptare – fata de oameni si povestile lor, fata de experiente bune si rele. Accepta ca vei avea parte si de dezamagiri sau clipe triste si invata sa te bucuri cu adevarat atunci cand ceva frumos ti se intampla. S-a demonstrat stiintific, desi era destul de evident, ca momentele negative ne marcheaza mult mai profund si pe termen mai lung chiar daca tin de evenimente de importanta nu foarte mare….

Asa ca invata sa-ti consumi nefericirea si sa-ti traiesti fericirea!

giphy (2)

Teoria ca teoria, dar practica ne omoara! De aceea, ti-o prezint pe Marta (Iozefina) care pentru mine este un model de om frumos si de femeie puternica. Marta a aparut de curand intr-un interviu in revista Avantaje despre puterea sa extraordinara de a se cladi intr-un om exceptional in ciuda unui handicap locomotor cu care se confrunta.

.

La 14 ani viaţa i s-a schimbat radical, în câteva secunde. S-a trezit brusc cu o durere insuportabilă de picioare, paralizia instalându-se rapid, fără vreun semn sau în urma unui accident. Din investigaţiile medicale a reieşit că măduva spinării era lezată în urma unui traumatism, cauzând paralizia picioarelor, fără ca nimeni să ştie când s-a produs trauma.

„Începeam un alt capitol în care eram nevoită să mă adaptez din mers, pentru că nu te învăța nimeni cum să ai grijă de tine, cum să utilizezi un scaun rulant, de unde să îl cumperi. Persoanele care suferă un traumatism vertebral în ziua de azi nu realizează cât de mult au în comparație cu tot ce am primit eu atunci.“

Marta-Iozefina-revista-avantaje (2) Marta-Iozefina-revista-avantaje (1)

surse foto: Avantaje

Eu am cunoscut-o pe Marta pe cand aveam 17 ani. Prima data cand am vazut-o mi s-a parut incredibil de frumoasa, un chip atat de curat si de luminos. Imi amintesc ca imi spunea ca ii place foarte mult sa se machieze si o admiram pentru ca ea chiar se pricepea la asta. Pe atunci nu prea aveam tangente cu machiajul si tin minte ca ma uitam fascinata la cat de perfect avea tenul.

Un prieten mi-o prezentase pe Marta pentru a ma consilia in niste probleme personale ceva mai sensibile. A fost foarte deschisa cu mine, mi-a dat toate informatiile de care aveam nevoie si m-a facut sa ma simt mai bine. Atunci a contat mult pentru mine ajutorul ei, chiar daca doar sub forma unor recomandari.

.

În 2005, din cauza unor complicații, a intrat în comă 4 zile, cu septicemie în proporţie de 99% din organism.

Fără ca nimeni să îi ofere o șansă reală de supraviețuire, datorită doctorilor trimiși de Dumnezeu, aşa cum spune chiar ea, după un an de stat în pat, 7 luni de spitalizare, 3 intervenții chirurgicale, 4 luni de perfuzii, 15 litri de sânge transfuzabil şi încă un an de recuperare, Marta a ieşit din nou învingătoare.

„Am descoperit în acea perioadă, că durerea fizică, oricât de mare ar fi, nu e ceva peste care să nu pot trece, că niciodată nu trebuie să te gândești la starea ta într-o direcție negativă, că Dumnezeu ne-a făcut niște ființe extrem de complexe, cu o imensă putere de regenerare.

„Atâta timp cât soarele e pe cer, iar mintea mi-e limpede, am datoria să trăiesc fiecare secundă, să realizez ce îmi propun, să iubesc, să învăț, să ajut și, cel mai important, să fiu un OM egal cu toți ceilalți, dar unic în felul meu.

intreg articolul despre Marta il poti citi pe pagina Avantaje

giphy

Pinterest | Instagram | Facebook  | Youtube | Bloglovin

Leave a Reply