Amintirea anilor ’20 | machiaj retro “The Great Gatsby”

 “Her face was sad and lovely with bright things in it, bright eyes and a bright passionate mouth, but there was an excitement in her voice that men who had cared for her found difficult to forget: a singing compulsion …” (The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald)

machiaj-vintage-retro-anii20-great-gatsby-oana-stan-iulian-sima (3)
 

Machiajul anilor ’20 s-a incadrat intr-o perioada cu adevarat remarcabila pentru frumusetea feminina. A adus cu sine multe dintre produsele pe care astazi le avem negresit fiecare dintre noi in trusele de machiaj.

De ce produse de machiaj s-au bucurat femeile acestei perioade?!  In primul rand de rujul rosu si de primul ambalaj de metal pentru acesta (1915, Maurice Levy).  Rujul era rosu, puternic, rezistent si de cele mai multe ori cu gust de cirese.

Forma buzelor era foarte importanta si nu conta cea naturala, ci se tindea spre o forma ideala a buzelor – arcul lui Cupidon foarte feminin conturat si buzele liniate in interiorul conturului natural. Erau populare pe atunci matritele pentru aplicarea rujului si rujul in forma de inima al Helenei Rubinstein.

machiaj-vintage-retro-anii20-great-gatsby-oana-stan-iulian-sima (2)
 

Un alt dar al anilor ’20 este blusherul care pe atunci se regasea in divere forme – pudra compacta, crema, lichid si chiar si pe suport de hartie. Absolut fascinant! Fata nu era sculptata pe atunci cu pudre mai inchise, ci fardul de obraz se aplica destul de sus pe pometi aproape precum roseata naturala din obrajorii unui copil.

machiaj-vintage-retro-anii20-great-gatsby-oana-stan-iulian-sima
“Look at that,’ she whispered, and then after a moment: ‘I’d like to just get one of those pink clouds and put you in it and push you around.” (The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald)

Pentru mine, rimelul este esential intr-un machiaj. In anii ’20 femeile au primit darul genelor negre si dese cu ajutorul rimelului improvizat din vaselina si carbune, de exemplu. De la aceasta formula de baza, companiile de cosmetice au inceput sa ii aduca imbunatatiri, iar produsul se regasea la tub sau sub forma de ceara. Surprinzator, pe atunci deja existau rimeluri cu formula waterproof.

machiaj-vintage-retro-anii20-great-gatsby-oana-stan-iulian-sima (11)
rujul in forma de inima al Helenei Rubinstein, matrita pentru aplicarea rujului si ondulatorul de gene Kurlash

Foarte popular pe atunci era ondulatorul de gene Kurlash care compensa lipsa aplicatoarelor moderne de rimel, un detaliu important in aranjarea genelor.

machiaj-vintage-retro-anii20-great-gatsby-oana-stan-iulian-sima (8)
machiaj-vintage-retro-anii20-great-gatsby-oana-stan-iulian-sima (9)
machiaj-vintage-retro-anii20-great-gatsby-oana-stan-iulian-sima (10)
“He looked at her the way all women want to be looked at by a man.” (The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald)

 Sper sa iti placa interpretarea mea adusa stilului anilor ’20. Daca doresti sa stii detalii despre produsele de machiaj si tehnicile folosite, te rog sa lasi un comentariu la acest articol. Pe langa contributia extraordinara a modelului si a fotografului, ne-au ajutat sa ne transpunem si mai bine in atmosfera acelor ani hainele vintage si decorul superb dintr-o casa veche din Centrul Vechi. A fost o experienta foarte frumoasa!

Model: Roxana G., www.poxylandia4u.tumblr.com
Credit foto: Iulian Sima, www.fotoiuliansima.ro
Cum ti se pare stilul de machiaj al anilor ’20 si produsele pe care le foloseau? Crezi ca te-ai fi descurcat sa te aranjezi cu ele?

Pentru a fi la curent cu fiecare articol nou de pe site, ma poti urmari pe oricare dintre aplicatiile de socializare : Pinterest | Instagram | Facebook  | Youtube | Bloglovin

2 thoughts on “Amintirea anilor ’20 | machiaj retro “The Great Gatsby”

Leave a Reply